Закладка траси під кондиціонер

Питання/відповіді - June 14, 2021

Встановлення кондиціонеру - відповідальний процес.
Важливим етапом є встановлення спліт-системи (закладка траси під кондиціонер).

«Навіщо ж потрібна ця траса під кондиціонер?» -  запитаєте ви. 

Відповідей існує кілька

✓По-перше, траса з'єднує внутрішній і зовнішній блок кондиціонеру.

✓По-друге, монтаж кондиціонерів передбачає проведення великої кількості систем, труб, проводів та іншого «начиння». Магістраль під кондиціонер дозволяє заховати перераховані вище компоненти системи так, щоб все це виглядало акуратно і красиво.

Існує кілька способів монтажу траси кондиціонеру. За умови вже готового ремонту, магістраль прокладається зовні в пластмасові короби. Але якщо систему збираються встановити під час ремонту, то  краще рішення -  закладка траси в спеціальні прорізи в стіні  : так загальний вигляд буде естетичний, нічого не буде кидатися в очі. В самому кінці отвори бетонують і закривають оздоблювальними матеріалами.

Які комунікації прокладаються під час закладки траси?

Зазвичай це мідні трубки з холодоагентом, електричні кабелі в захисній гофрі, дренажна трубка, по якій ведеться відведення конденсату від внутрішнього блоку кондиціонера.

Необхідно відзначити: існує дві  варіації закладки дренажної трубки : спільно з фреонової трасою і окремо. Перший спосіб застосовують, якщо дренажну трубку виводять назовні, а другий, якщо її виводять в каналізаційну систему.

Але що таке фреонова траса і з чого вона складається?

Кондиціонер нагрівається або охолоджується за рахунок випаровування і конденсації фреону: під час цих процесів тепло переноситься з одного місця в інше. Саме тому створюється контур з двох мідних трубок різного перерізу для газоподібного і рідкого фреону.

Під час прокладання траси під кондиціонер майстри враховують багато факторів:
✓потужність
✓фірма кондиціонера,
✓оптимальне місце установки,
✓протяжність систем,
✓висота стелі,
✓вагу зовнішнього блоку.

 Закладка траси під кондиціонер - завдання для досвідчених робітників , здатних врахувати різні тонкощі в конкретній ситуації, з конкретним кондиціонером.

Необхідно закласти трасу для кондиціонера - телефонуйте або залишайте заявку

 Звертайтеся до нас!