Чим відрізняється інверторний кондиціонер від звичайного, не інверторного?

Статті - April 22, 2024

Інверторні кондиціонери вигідно відрізняються від неінверторних тим, що вони оснащені компресорами з частотним перетворювачем напруги і дозволяють компресору працювати в межах від 20 до 70 Гц. А це з своєю чергою надає наступні переваги для користувача:

Відсутність високих пускових струмів – кондиціонер плавно стартує і поступово виходить на робочий режим. Так, наприклад, у 1 кВт компресорі неінверторного типу пускова напруга може сягати 3 кВт, що збільшує квитанцію за споживання електроенергії, а в інверторному пуск проходить плавним підвищенням напруги. Також зменшується потреба в потужних автоматах та підвищеному перерізі кабеля живлення.

Плавне регулювання продуктивності установки кондиціювання повітря завдяки частотникам на компресорі та зовнішньому вентилятору, кондиціонер плавно регулює свою продуктивність. У разі потреби зменшити холодопоступлення в приміщення, частота обертів інверторного компресора плавно зменшується. Для споживача це надає економію електроенергії та більш точне керування температурними режимами.
Звичайний же компресор просто вимкнеться, а потім знову включиться на повну потужність. Тобто принцип роботи неінвертора on/off – керування холодо- та тепловиробництвом відбувається включенням та вимиканням компресора.

✓  Тривалість експлуатації. В неінверторних компресорах через постійне включення та вимикання відбувається швидше зношення, ніж у плавно працюючих компресорів.

Робота при низьких температурах. Інверторні кондиціонери здатні ефективно працювати при низьких температурах.