Які функції та режими є у кондиціонерів

Питання/відповіді - April 01, 2024

👉 Автоматичний

– дозволяє Вам не налаштовувати режими роботи, кондиціонер автоматично вибирає оптимальний режим, при якому будуть досягнуті задані параметри, будь то охолодження, нагрівання, вентиляція, швидкість обертання вентиляторів та інше.

👉 Вентиляція

– працює лише вентилятор внутрішнього блоку без нагріву або охолодження, у цьому режимі створюється рухливість повітряної середи і фільтрується повітря. Це дозволяє рівномірно змішувати повітря в приміщенні, уникнувши застійних зон.

👉 Іонізація

– спліт-система з цією функцією заряджає паро-пилові частинки від'ємним зарядом, що дозволяє пилу осідати на поверхнях, а не зависати у повітрі, що позитивно впливає на здоров'я людини.

👉 Нічний режим

– забезпечує безшумний режим роботи на низьких обертах вентилятора, з поступовим підвищенням температури, при охолодженні, на кілька градусів за кілька годин. Наприклад: при зовнішній температурі 35°С, перед сном, Ви запустили функцію нічного режиму на 22°С – кондиціонер запуститься з мінімальним шумом на 22 градуси і поступово підніме температуру до 25°С, що забезпечить Вам комфортний сон.

👉 Обігрів

– призначений для холодних сезонів і забезпечує нагрів повітря до заданих значень, при цьому споживання електроенергії на обігрів приміщення кондиціонером значно нижче, ніж у електричного котла. Перемикання з холодного в теплий режим відбувається чотирма ходовим клапаном, змінюючи напрям фреону, внутрішній блок у цьому режимі буде виконувати функцію конденсатора, а зовнішній - испарителя. Тому, якщо Ви хочете обігрівати кондиціонером приміщення взимку, рекомендуємо дивитися на характеристики допустимої температури зовнішнього середовища.

👉 Охолодження

– той самий режим, раді якого Всі і купують кондиціонери. Він забезпечує зниження та підтримку комфортної температури в приміщенні, забезпечуючи максимальну продуктивність праці в офісах і робочих зонах, а також ефективний відпочинок вдома.

👉 Осушення

– застосовується влітку, коли повітря занадто вологе, особливо після дощів або коли ви хочете видалити вологу без охолодження повітря. Вентилятор вмикається на мінімальні оберти, а температура испарювача підтримується низькою, щоб випадали конденсат на теплообміннику внутрішнього блоку з видаленням через дренажну магістраль.

👉 Очищення повітря

– всі кондиціонери стінного типу оснащені фільтрами, що забезпечують очищення повітря від пилу, дрібних часток та запахів – вугільний фільтр.

👉 Турборежим

– дозволяє забезпечити швидке охолодження/нагрів приміщення завдяки запуску вентиляторів на максимальні оберти. Напрям воздушного потоку – забезпечується шляхом встановлення вентиляційної решітки в потрібному положенні. Таким чином можна направити повітря вгору під стелею, вниз вертикально або під будь-яким кутом, а також неперервне повітряне потоку.

👉 Керування швидкістю вентилятора

– є стандартною опцією, яка дозволяє регулювати швидкість потоку повітря від вентилятора внутрішнього блоку.

👉 Самоочищення

– забезпечується шляхом включення режиму з максимальним випаданням конденсату, який потім видаляється в дренаж, а потім включенням режиму обігріву без включення вентилятора внутрішнього блоку для швидкого висушування.

👉 Таймер

– дозволяє задати час роботи кондиціонера на включення та вимикання.

👉 WiFi

– дозволяє керувати кондиціонером через встановлену програму, з телефону або планшета.