Рейтинг кращих кондиціонерів для обігріву в середньому ціновому діапазоні 2023-2024рр.

Огляди - January 25, 2024

В цьому рейтингу представлені кращі спліт системи, теплові насоси повітря – повітря, за нашою версією, серед тих, що користуються стабільним попитом і продаються багато, звичайно є і кращі варіанти але з набагато вищою ціною, зараз не про них.
Враховувались якість обладнання і кількість рекламацій, відгуки про кондиціонери від замовників, наявність сервісного центру і технічної підтримки, відгуки монтажних бригад по зручності монтажу і обслуговування.
Часто кондиціонер обирають як допоміжне або основне джерело опалення в першу чергу комерційних, а часто і жилих приміщень – будинків і квартир. Всі вже знають, що кондиціонер набагато (орієнтовно втричі) ефективніший для опалення ніж інші електрообігрівачі – тепловентилятори, конвектори, електро котли та ін.
То ж до Вашої уваги ТОП – 5 кращих кондиціонерів – теплових насосів в середньому класі, робота до -25°С - це найпопулярніший сегмент враховуючи ціну:
* для зручності брали моделі до 35м.кв 12 блоки.

1) Кондиціонер COOPER&HUNTER Supreme Continental (White) R32 CH-S12FTXAL-WP

- Показники енергоефективності на обігрів SCOP = 5,1 клас А+++, видає одні з найкращих показників енергозбереження при роботі на тепло, оснащений спеціальним зимнім комплектом.

- Ціна 31199 грн

– доступна для вартість кондиціонеру з огляду на якість і характеристики.

- Додаткові функції кондиціонеру  COOPER&HUNTER Supreme Continental (White) R32 CH-S12FTXAL-WP  - вбудований wifi модуль для дистанційного керування, датчик температури в пульті I-feel для точнішого підтримання температури суттєво покращує комфорт бо орієнтується на місце знаходження пульта а не працює по вбудованому датчику в корпус, що зумовлює різницю у виставлені і фактичній температурі. Набір фільтрів очистки повітря і вбудований іонізатор – це функції очищення повітря. Повітряні жалюзі керуються як по вертикалі так і по горизонталі з пульта управління. Ще одним плюсом за кондиціонер сапрім контіненталь є його тиха робота від 19дБа.

- Рекламації і сервісна підтримка – процент браку над низький, по нашому досвіду ці моделі ще не потрапляли в сервіс. Але в цілому КуперХантер має чудовий сервісний центр, він виїзний і підтримує достатню кількість запчастин. При монтажі нашими майстрами або іншими сертифікованими і підписанні договору щорічного обслуговування гарантія на кондиціонери Cooper&Hunter від виробника буде 5 років. Базова гарантія 2 роки.

Доречі ці моделі є в чотирьох кольорах: білий, срібний, чорний, золотий

Вага зовнішнього блоку 33,5кг.

2) Кондиціонер – тепловий насос TOSOT серии LYRA Winter Inverter модель GF-12W2 – Завод виробник Gree.

- Показники енергоефективності на обігрів SCOP = 5,1 клас А+++, також чудові показники енергозбереження при роботі на тепло, оснащений спеціальним зимнім комплектом.

- Ціна 29299 грн

– трохи нижча ціна кондиціонеру TOSOT серии LYRA Winter Inverter модель GF-12W2 робить його більш доступним, на якості комплектуючих це не відбивається.

- Додаткові функції кондиціонеру Кондиціонеру TOSOT серії LYRA Winter Inverter модель GF-12W2  вбудований wifi модуль для дистанційного керування, датчик температури в пульті I-feel для точнішого підтримання температури. Вбудований іонізатор – cold plazma для якісного очищення повітряКондиціонер працює тихо, хоче це і не найтихіша модель робота від 24дБа.

- Рекламації і сервіснапідтримка – сервісний центр той самий, що і в CooperandHunter тому, проблем як правило не виникає, за це можна не переживати. Процент рекламацію в цілому по виробнику TOSOT дуже низький, якість чудова.

Вага зовнішнього блоку 31кг.

3) Midea Nordic DC Inverter NEW MSAGN-12FN8-I/MSAGN-12FN8-O може працювати на обігрів до -28С°, високі показники енергоефективності на обігрів SCOP = 3,5-5,9 клас А++.

Також вбудований зимній комплект, вентилятор зовнішнього блоку має аж 5 швидкостей.

- Ціна 32188 грн

- ціна відповідає новітнім доповненням Step-Gear – система контролю потужності. Система самоочищення виморожуванням і швидкім розігрівом. Також можна встановлювати в серверних – працює на охолодження до -15С°.
- Додаткові функції кондиціонеру Кондиціонеру Midea Nordic DC Inverter NEW MSAGN-12FN8-I/MSAGN-12FN8-O. Можливість встановлення WIFI модулю для дистанційного керування (опція), датчик температури в пульті – follow me для точнішого підтримання температури. Жалюзі повітряного потоку рухаються і по горизонталі і вертикалі з пульта. Також багато стандартних і не дуже функцій для ще більшого комфорту і контролю.

- Рекламації і сервісна підтримка – представництво Midea в Україні є, працює давно, сервісні центри по всій Україні, запчастини в наявності. Процент браку досить низький, у моделей не бюджетного сегменту, такий як ця, практично відсутній. Гарантія на кондиціонери Midea від виробника 5 років при умові щорічного сервісного обслуговування.

Внутрішній блок працює тихо, хоча це і не найнижчі показники шуму – від 24дБа.
Вага зовнішнього блоку 29,5кг.

4) COOPER&HUNTER Arctic Inverter WiFi R32 CH-S12FTXLA2-NG  - найпопулярніша модель по нашому досвіду з огляду на кількість продажів і запитів. Завдяки невисокій ціні і гарним експлуатаційним якостям отримує багато гарних відгуків від власників Арктік Інвертора від КуперХантер.  Працює на тепло до -25С°, оснащена зимнім комплектом і має чудові показники енергоефективності на обігрів SCOP = 5,1 клас А+++.

- Ціна 28899 грн

– ціна відповідає високій якості збірки і наповненню. Кондиціонер дозволить пройти зимні холодні періоди в теплі і затишку за адекватну вартість.

- Додаткові функції кондиціонеру Кондиціонеру COOPER&HUNTER Arctic Inverter WiFi R32 CH-S12FTXLA2-NG - вбудований wifi модуль для дистанційного керування, датчик температури в пульті I-feel для точнішого підтримання температури. Вбудований іонізатор – cold plazma для якісного очищення повітряКондиціонер працює тихо, робота від 22дБа. Має сучасний дизайн і зручний в монтажі і обслуговуванню.

- Рекламації і сервісна підтримка, як уже писали вище з сервісом КуперХантер можна бути спокійним, гарантія дійсно підтримується, майстри сервісу виїдні, тобто демонтаж не потрібен у більшості випадків.

Вага зовнішнього блоку 24,5 кг, тобто видно що трохи менша за порівнювані моделі, зменшення ваги зовнішнього блоку в плюс записати не можем, щось довелось урізати.

5) Sensei Alaska Inverter SAC-12SKWA/I - цікавий і на нашу думку недооцінений виробник. Маєм багато відгуків коли замовники були задоволені цією і іншими моделями серії PRO навіть більше ніж відомими в Україні брендами. Клас енергозбереження A+, SCOP – 4

- Ціна 26386 грн

- найнижча ціна серед ранжованих моделей. Висока якість збірки, компресор від відомого виробника Panasonic. Чудово працює на обігрів.

- Додаткові функції кондиціонеру Кондиціонеру Sensei Alaska Inverter SAC-12SKWA/I - вбудований wifi модуль для дистанційного керування (зручний додаток), датчик температури в пульті I-feel для точнішого підтримання температури. Вбудований іонізатор – Plasma-Ion Generator для якісного очищення повітря. Кондиціонер працює дуже тихо, робота від 20дБа.

- Рекламації і сервісна підтримка, представництво Sensei має власний сервісний центр. Сервісні майстри виїзні. Рекламацій по моделям ряду Sensei PRO на нашій практиці не було. Встановлення і обслуговування зручне і стандартне без сюрпризів.

Вага зовнішнього блоку 27,5 кг.

Всі вказані вище моделі перевірено працюють як на обігрів так і на охолодження, можна підтвердити, що ціни відповідають наповненню і якості.

Купити кондиціонер для обігріву Ви завжди можете звернувшись в компанію Climagroup, ми допоможем з вибором який буде максимально відповідати Вашим потребам.